2011. augusztus 28., vasárnap

Sebestyén Peti: Kemény dió a KTM

Második napjához érkezett az Indianapolis-i MotoGP versenyhétvégéje. A 125 cc kategóriájának délelõtt egy szabadedzése volt, délután pedig megvolt az idõmérõ is. A Right Guard Racing motorsport program versenyzõje holnap a 29. helyrõl rajtol.

Az idõjárásra ma sem lehetett panasz az amerikai ringen. Peti nagyjából a tegnapi motorbeállításokkal gurult pályára a délelõtti szabadedzésen. A sokat emlegetett motorproblémák ma is megnehezítették a magyar versenyzõ dolgát, az etap végén az utolsó idõvel zárt.

A délutáni idõmérõre sem nagyon változtattak a beállításokon. Peti és menedzsere, Roberto Favaro úgy döntöttek, hogy a kialakult, nem könnyû helyzethez Peti vezetési stílusát a mot orhoz hangolva próbálnak alkalmazkodni. Ez végül hozott is némi eredményt, hiszen Peti a délelõtti szabadedzéshez képest csaknem 2 mp-et tudott javítani legjobb idején. Ez azonban csak a 29. helyhez volt elég. Peti most azon van, hogy a motor hibáit lehetõ legkevésbé kihozó vezetési stílust alkalmazzon, segítségül hívva a telemetrikus adatokat is.

Sebestyén Péter: „Most tartunk ott, ahol a pénteki elsõ edzés után kellett volna. Nagy lemaradásban vagyunk folyamatosan. Próbáltam már én is egy kicsit másképpen motorozni, valamennyire sikerült is, egy kicsit talán jobb lett, de véleményem szerint nem ez kéne hogy legyen a megoldás.”

Roberto Favaro, menedzser: „Szerintem a sok negatív dolog mellett az mindenképp pozitív, hogy ma tudtunk egy kicsit javítani az idõeredményen. Sok próbálkozás után, most nem maradt más mint alkalmazkodni a motor jelenlegi állapotához. Meglátjuk, így hova tudunk jutni. Petin látom, hogy mindent megtesz azért, hogy 200%-ot hozzon ki a helyzetbõl.”

Forrás:www.formula.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése